Online educatie

Online educatie is een essentieele onderwijsvorm geworden door de wereldwijde COVID-19 uitbraak. Iets dat voorheen voornamelijk binnen het vervolgonderwijs plaatsvond, blijkt nu ook van groot belang voor de allerjongste leerlingen. Door goed na te denken over de juiste video content en deze op de juiste manier uit te werken, kan de toegevoegde waarde verassend hoog zijn.

Online video educatie gaat verder dan het bieden van de mogelijkheid voor een student om zijn of haar huiswerk goed te doen. De drie onderstaande onderwerpen kunnen in het voordeel van jouw onderwijs werken, vooral gedurende onze huidige COVID-19 periode.


Zelfstandig leren

Leerlingen ontwikkelen zich beter wanneer ze iets zelf ontdekken. Een antwoord, onderwerp of (sport)beweging die ze zelf ontdekken zal zich beter in het geheugen nestelen dan wanneer ze dit op een dienblad aangeboden krijgen. Dit onafhankelijke proces verhoogt de intrinsieke motivatie om de online video les succesvol af te ronden. Verder stimuleert het de eigenwaarde en het zelfvertrouwen van de leerling. Een juiste afstemming met feedback en hulp wanneer dit nodig is, is hierbij van essentieel belang.

Betrokkenheid van leerlingen

Nu alle leerlingen thuis zijn, neemt de afstand tussen de leraar en de leerlingen toe, toch hoeft dat niet ten koste te gaan van de betrokkenheid. Het aanbieden van online materiaal creëert de mogelijkheid om het geplande werk op een engaging manier door te laten gaan. Door het aanbieden van online video educatie die vanuit de natuurlijke studieomgeving, zoals het klaslokaal van de leerling, wordt opgenomen, kan de leerling makkelijk tot leren stimuleren.

Toekomst van educatie

De komende jaren zal het gebruik van online materiaal en video content toenemen. De digitale wereld breidt zich uit en de samenleving verandert mee. Dat het onderwijs zich in digitale richting ontwikkelt is niets nieuw, maar het aanbod van online video educatie op afstand vindt momenteel zijn weg. Alle video content die vandaag gemaakt is, kan volgende week, volgende maand of zelfs volgend jaar weer worden gebruikt. Dit maakt online video educatie niet alleen een investering in tijden van lockdown, maar ook een investering op de langere termijn.

Zodra de scholen weer open gaan en de reguliere lessen weer van start mogen, kan online video het onderwijs nog steeds blijven ondersteunen. Terwijl een leerkracht de groep studenten aan het werk heeft gezet, kan het online videomateriaal als zelfstandige onderwijsondersteuning dienen. Mocht je onderscheid moeten maken tussen studenten, gebruik dan uw online video educatie voor het extra werk of de ondersteuning.


 
Wij hebben Twentyfour niet alleen geholpen bij de creatie van video educatie. Ziemba heeft ook het online web platform herontwikkeld voor een hogere online video performance!


Vanuit Ziemba hebben we met diverse opleidingen en instituten samengewerkt. Of je nu vanuit het basisonderwijs, hogeronderwijs, een sportschool of bedrijf je publiek iets wilt bijbrengen, bij Ziemba zit je goed. We hebben de nodige werkervaring om alle mogelijke educatieve video content te bedenken en realiseren. Heb jij al nagedacht over de mogelijkheid die bij jouw past? Bekijk hier een aantal van onze voorbeelden:

  1. Danschoreografie – video lessen
  2. Dans- en sporttechnieken – oefeningen video
  3. Materiaal voor de basisschool – uitleg video
  4. Middelbare schoolmateriaal – opdrachten video
  5. Bedrijven en universiteiten – video colleges
  6. Zakelijk onderwijs – video casestudies

Wil jij engaging online video educatie van de beste kwaliteit? Heb je behoefte aan een online video platform ter ondersteuning? Klik hier en dan kijken we samen wat we kunnen doen!


Klik hier om contact met ons op te nemen voor meer vragen. Wij zijn online bereikbaar en staan klaar om zo snel mogelijk contact met jou op te nemen.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]