Jouw live stream maakt annuleren overbodig

Niets gaat boven een live-event. Echter, de huidige tijden vragen om creatieve oplossingen. Er zijn meerdere opties mogelijk voordat je bijvoorbeeld jouw zakelijke conferentie volledig moet annuleren. Communicatie kent geen grenzen zolang we online kunnen blijven.


Een van de opties voordat je bijvoorbeeld een zakelijke conferentie annuleert is om deze te plannen als een livestream conferentie. Dit creëert de mogelijkheid om te communiceren zonder dat alle bezoekers fysiek aanwezig zijn. Als aanvulling op de online aanwezigheid kun je als bedrijf uit jouw livestream een video maken die later on-demand bekeken kan worden. We zijn allemaal getuige van de impact van de sterke punten van de streaming, nu de wereldleiders over hun land communiceren over gezondheid en veiligheid. Hieronder beschrijven we een aantal van deze sterke punten voor live streaming conferenties of evenementen:

 • Stream live naar alle bezoekers die er niet bij kunnen zijn.
 • Bied bezoekers, partners of collega’s een waardevol alternatief om op de hoogte te blijven.
 • Maak een lijst van eerdere livestreams die on-demand en op elk later moment teruggekeken kunnen worden.
 • Gebruik delen van de livestreams als korte video’s of als visuele content voor latere communicatie of videoproducties.

De twee meest gebruikte en populairste live-streaming platformen zijn Facebook en Youtube. We begrijpen dat bij sommige evenementen privacy een belangrijke rol speelt. Denk daarom goed na over het platform dat je hiervoor kiest:

YouTube bevat drie streaming-opties:
 1. Openbare streaming, toegankelijk voor iedereen en gemakkelijk te vinden via de Google-zoekmachine.
 2. Verborgen streaming kan alleen bekeken worden als je de specifieke streaming link hebt.
 3. Privé streaming kan alleen worden bekeken na ontvangst van een uitnodiging en na het inloggen met een google-account.
Facebook bevat vier streaming-opties:
 1. Tijdlijn live, toegankelijk voor iedereen die jouw persoonlijke tijdlijn bekijkt.
 2. Pagina live, toegankelijk voor iedereen die jouw bedrijfspagina volgt of toegang heeft om uw pagina te bekijken.
 3. Groep live kan alleen worden bekeken als je deel uitmaakt van een bepaalde Facebook groep.
 4. Event live kan alleen worden bekeken als je bent uitgenodigd of als lid van dat specifieke Facebook-evenement.

Kortom, elk type evenement kan plaatsvinden ongeacht de situatie waarin jouw bedrijf zich bevindt. Directe communicatie waar wij gewend aan zijn kan vervangen worden door communicatie via het internet. Daarbij biedt live streaming van jouw evenement nog steedsde mogelijkheid om dicht bij je publiek te blijven. Daarbij heb je controle over het publiek dat je toelaat en deelneemt.

Wil je de beste kwaliteit en bent je geïnteresseerd in het live opnemen en uitzenden van jouw evenement, conferentie of vergadering? Klik hier om direct de mogelijkheden te bespreken!


Klik hier om contact met ons op te nemen voor meer vragen. Wij zijn online bereikbaar en staan klaar om zo snel mogelijk contact met jou op te nemen.